Експлозия е разтърсила железопътна гара в украинската столица Киев късно в

...
Експлозия е разтърсила железопътна гара в украинската столица Киев късно в
Коментари Харесай

Експлозия разтърси жп гара в Киев

Експлозия е разтърсила железопътна гара в украинската столица Киев късно в сряда. Това са съобщили от украинската държавна железопътна компания, представени от " Ройтерс ".

Съветник на Министерството на вътрешните работи сподели, че взривът е породен от остатъци от свалена съветска крилата ракета, а не от директен ракетен удар. Няма информация за жертви и постройката на гарата е претърпяла леки вреди.

Влаковете не престават да се движат обикновено.

Вторият по величина град в Украйна, Харков, също претърпя тежки бомбардировки на седмия ден от войната, само че украинците отхвърлиха изказванието на Русия, че нейните сили са завладяли черноморското пристанище Херсон.

Припомняме, че 498 са жертвите измежду съветската войска на " профилираната интервенция ", която организира Русия в Украйна. 1597 са ранените.

Броят на жертвите заяви представителят на съветското Министерство на защитата Игор Конашенков. Това е първото съответно самопризнание от страна на съветската войска за загуби във войната в Украйна.

Над 7000 съветски военни са били убити от началото на съветската инвазия в Украйна, а стотици други са били пленени. Това съобщи в сряда Алексий Арестович, боен консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от " Ройтерс ". Командир на съветската войска е бил отведен в Беларус, откакто беше тежко ранен, сподели съветникът на брифинг по малкия екран.

В резултат на съветските въздушни удари и военни дейности за седемте дни от началото на нашествието са починали повече от две хиляди цивилни жители, заяви Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР